Werving en selectie

Be-Grip wil u graag van dienst zijn wanneer u op zoek bent naar versterking van uw organisatie. Zowel in operationele als managementfuncties.

Werving en selectie begint met een intakegesprek met u, waarin een duidelijk functieprofiel zal worden opgesteld. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de functie-inhoud, maar ook naar de organisatieomgeving en de bedrijfscultuur. Zodat wij goed kunnen inschatten of de kandidaten ook binnen uw organisatie passen.

Samen met u bepalen wij vervolgens de beste wervingsmethode en gaan wij voor u aan de slag. Het aantal gespreksrondes en de selectiemethodiek die wij daarbij hanteren is afhankelijk van de zwaarte van de functie.

Alvorens wij kandidaten voostellen hebben wij eerst zelf met deze kandidaten gesproken. U krijgt dus alleen kandidaten voorgesteld waar wij achterstaan.

Zodra er een match is, kunnen wij, indien gewenst, voor u ook de contractbesprekingen verrichten en het contract opstellen. Werving- en selectieopdrachten worden door Be-Grip volgens het no cure, no pay principe uitgevoerd. Alleen in geval van succes ontvangen wij een vergoeding. Op die manier loopt u als opdrachtgever geen enkel risico.

In het submenu vindt u enkele voorbeelden van vacatures die Be-Grip momenteel in behandeling heeft.